Hastanemizde İlk Defa Katarak Ameliyatı Gerçekleştirildi
29 Kasım 2019

Hastanemizde bir ilk gerçekleştirildi. Göz Hastalıkları Uzmanımız Op. Dr. Özkan ÖNAL tarafından katarak operasyonu başarıyla gerçekleştirildi.

Hastanemize müracaat eden 65 yaşındaki Süslü SAĞINÇ, isimli hastada tıp dilinde NS denilen katarakt tespit edildi. Ameliyat öncesindeki görmesi 2/10 olan hastanın, ameliyattan 2 gün sonra hastanın görme düzeyi yüzde 80'e çıktı. Hastanın 1 hafta sonra beklenen görme düzeyi yüzde 85-90 olduğu belirtildi.

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut SÜNNETÇİOĞLU, ‘’ilçe hastanelerimizde bizleri de sevindirecek gelişmeler yaşanmakta; Özalp Devlet Hastanemizde bir ilk gerçekleştirildi. Hastanemize Beş yeni cerrah atandı. Bu cerrahlarımız Ortopedi, KBB, Göz, Üroloji ve Genel Cerrah, olmak üzere vatandaşlarımıza daha sağlıklı daha kaliteli hizmet sunularak Van’da bulunan hastanelerimize de gelme gereği duyamayacak. Sadece göz, değil birçok ameliyat ilçemiz devlet hastanesinde başarılı şekilde yapılabilmektedir. Burada bir ilk olarak katarakt tespit edilen bir hastamızın ameliyatı Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özkan ÖNAL, tarafından gerçekleştirildi, Ameliyat sonrasında önemli derecede başarı elde ettik. Hastanemizde, katarak ameliyatlarının başlamasıyla Genellikle yaş ilerledikçe görülür. 60 yaş ve üstü kişilerde katarakt gelişme riski %70 tir. Ancak artık 50’li ve daha  genç yaşlarda da görebiliyoruz. Vatandaşlarımızın en büyük göz problemlerinden biri olan bu hastalığında tedavisini ilçemizde yapılarak 62 kilometre, yol kat edip merkeze gidilmemesinin önüne geçilmiş olundu. Hastanemizi hep daha iyi noktalara getirmek ve daha kaliteli sağlık sunumu yapabilmek için var gücümüzle çalışacağız" dedi.