Yatağa Bağımlı Hastalarımıza Evde Sağlık Hizmetimiz Devam Ediyor.
22 Haziran 2018

Hastanemiz bünyesinde hizmet veren '' Evde Sağlık Birimi'' miz, Köylerde ikamet eden ve hastaneye gelemeyecek durumda olan yatağa bağımlı hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyor.Özalp ve Saray ilçelerimize bağlı 83 köyde ikamet eden toplamda 167 bedensel ve yatağa bağımlı hastamıza, kurmuş olduğumuz güçlü ve özverili ekibimiz ile günün 24 saati hizmet vermeye devam ediyoruz.Sunulan hizmetler, hastalarımızın hekim önerisi doğrultusunda sürdürülüp takip ve tedavilerinin devamı sağlanmaktadır.

Başhekimimiz olan Dr. Barış ÖZYAŞAR; ''Yaşlı ve sağlık bütünlüğü bozulan ve bundan dolayı Yatağa mahkum olan hastanede tedavi olma şansı bulamayan bir çok hastamız mevcut, Sağlık Bakanlığımızın uygulamasına esasen ve İl Sağlık Müdürümüz Nevzat AKDOĞAN'ın konuya olan hassasiyeti ile  Evde bakım hizmetimiz Müdürlüğümüzün tam desteği ile devam etmektedir.
Bu uygulama ile Özalp ve Saray ilçelerimize bağlı farklı köylerde ikamet eden  şu an 167 hastamızın evlerinde tedavi olma şansı bulduğunu ifade ederek, Ayrıca; Bu hizmet hem ücretsiz olarak sunuluyor hem de her hastanın hekim önerisi doğrultusunda evde tedavi görmesini sağlıyoruz.Amacımız ; Yaşlı ve yatağa mahkum olan, tıbbi tedaviye ihtiyaç duyan bu hastalarımıza ev ortamında sağlık hizmeti sunmaktır''
dedi.

SBH Müdürümüz İsmail Çağlar ALTUNKAYNAK; '' Evde sağlık hizmetlerine Aile hekimleri vasıtasıyla 444 38 33 No'lu çağrı merkezinden yapılabiliyor.Bu uygulama ile gereksiz hasta yatışları, Acil servis başvuruları ve ambulans transferlerinin önüne geçildiğini ve bu hastalarımızın evlerinde sağlığına kavuştuğunu kaydetti.Özalp Devlet hastanesi olarak 2018 yılının ilk çeyreğinde 88 i kadın 79 u  erkek toplamda 167 kayıtlı hastamıza ulaşarak tedavilerini yaptık.Ekibimizde 1 pratisyen hekim, 2 hemşire, 1 tıbbi sekreter, 2 şoför ile ev ziyaretlerinde kullanılmak üzere 2 mobil ekipte toplamda 7 personel bulunmaktadır.Bu hizmetler Türkiye genelinde gün geçtikçe yaygınlaşıyor, Bizde genç ve özverili ekibimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Amacımız; Memnuniyet odaklı, hizmet sunmak ve evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan bireylere evinde aile ortamında, muayene, tetkik,tedavi, tıbbi bakım ve iyileştirme hizmeti vermektir.Ayrıca sağlık hizmeti alan hastalarımızın yakınlarına yapılan eğitim uygulamaları ile de hasta bakımı konusunda daha özgüvenli ve bilinçli olmaları sağlanmaktadır.'' dedi

Başhekimimiz Dr. Barış ÖZYALAR ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz (SBHM) İsmail Çağlar ALTUNKAYNAK ile ziyaretlerine devam eden Evde Sağlık Hizmetleri Ekibimiz; Bu hafta farklı olarak bir hastamızın doğum gününü kutlayarak pasta ikramında bulundular.

KÜÇÜK ARZU'YA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Doğuştan epilepsi hastası olan Arzu ÖZBEY'e Evde Bakım Ekibimiz tarafından 8. yaş gününü kutlamak üzere doğum günü sürprizi düzenlendi.Başhekimimiz Dr. Barış ÖZYAŞAR, SBH Müdürümüz İsmail Çağlar ALTUNKAYNAK, 1 pratisyen hekim ve 5 görevli ile beraber küçük Arzunun yaş gününü kutladılar.Arzu ÖZBEY yerine kardeşleri mumlara üflerken, Kalabalık grubu karşısında gören anne Behice ÖZBEY, Duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.Kesilen pastanın ardından söz alan anne ÖZBEY; '' Başta Başhekimimize ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum'' dedi.