Van Kızılay Derneğinden Kök Hücre ve Kan Bağışı Semineri
04 Mart 2019

Van Kızılay Derneğinden Kök Hücre bağışı ve Kan Bağışı Semineri düzenlendi.İlçemiz Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen seminere kurum amirlerimiz ve halkımız iştirak ettiler.Açılış konuşmasını hastanemiz Başhekimi Dr. Barış ÖZYAŞAR yaptı.Başhekimimiz yaptığı konuşmasında; '' Kök hücre ve kan bağışının önemine vurgu yaparak, halkımıza kan bağışı ve kök hücre bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulundu.Ayrıca bu konuda devlet hastanesi olarak tüm imkanlarımızı seferber ettiğimizi ve kan bağışının sürekliliğinin sağlanması adına her şekilde hizmet vereceklerini belirttiler.''

Başhekimimizin konuşmasının ardından söz alan Van kan merkezi bölge kan bağışçısı planlama sorumlusu Kemal YILDIZ ve Doğu Anadolu kök hücre bağışçısı kazanım personeli Mustafa ÜNVER yaptıkları konuşmada kan bağışının hayati bir mesele olduğunu, en son 2016 yılında Özalp ilçemizde 209 kan bağışı gibi yüksek bir sayıya ulaştıklarını ve bu yıl bu sayının üstüne çıkmak istediklerini belirttiler.Ayrıca seminerin gerçekleştirilmesi noktasında İlçemiz TSM Müdürü Niyazi AYTAV ve Başhekimimiz Barış ÖZYAŞAR'a teşekkürlerini ilettiler.

Program, iştirak eden katılımcılara broşür dağıtımı ve bilgilendirmenin ardından sona erdi.

kokhucre1.jpg

kokhucre2.jpg