Prof. Dr. Cemil TAŞÇIOĞLU İçin, Hastane Çalışanlarımızdan 1 Dakikalık Saygı Duruşu
02 Nisan 2020

Corona virüs tedavisi gören İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Prof. Cemil Taşçıoğlu İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

PROF. DR. CEMİL TAŞÇIOĞLU İÇİN HASTANE ÇALIŞANLARIMIZDAN SAYGI DURUŞU

Hayatını kaybeden TAŞÇIOĞLU İçin hastanemiz idaresi önderliğinde, Hastanemiz çalışanları tarafından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.Hastane başhekimimiz Dr. Barış ÖZYAŞAR Başsağlığı mesajında '' COVID-19 hastalığının ülkemizde ortaya çıktığı andan itibaren bu hastalık ile mücadelesine başlayan ve daha sonra bu hastalığa yakalanarak vefat eden İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Profesörü Cemil Taşçıoğlu'na Allahtan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyorum'' dedi.

PROF. DR. CEMİL TAŞÇIOĞLU KİMDİR?

Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu'nun ölüm haberini oğlu Onur Taşçıoğlu verdi. İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Genel Dahiliye Bilim Dalı Profesörü olan Cemil Taşcıoğlu, İstanbul Tıp Fakültesi mezunlarına Semiyoloji, Dikey Koridor 2 ve Medical Skills Laboratory 2 gibi dersler vermişti.

Taşcıoğlu'nun ayrıca çeşitli dergilerde yayımlanan birçok makalesi bulunuyordu. Taşcıoğlu "İç Hastalıkları Vaka Derlemeleri" ve "Klinisyenin İç Hastalıkları Rehberi – Pratik Yaşam" adlı kitapların da yazarıydı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN, SPOR KULÜPLERİNDEN CEMİL TAŞÇIOĞLU İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından koronavirüs nedeniyle vefat eden Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu için başsağlığı mesajı paylaştı.

Erdoğan, iletisinde "Ülkemizin değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun vefatından derin üzüntü duydum. Kıymetli hocamıza Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve koronavirüse karşı yürüttüğümüz mücadelenin kahramanları sağlık çalışanlarımıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.